skip to Main Content
Čime ćemo Se Baviti U 2022. God.

Čime ćemo se baviti u 2022. god.

Kao rezultat prvog ciklusa programa EKOSISTEM mreža Ekonet je izradila dokument “Analize i preporuke“, kojim smo analizirali stanje po pitanju upravljanja komunalnim otpadom u 24 lokalne samouprave u 4 regiona (Zlatiborski, Rasinski, Timočki i Zapadno-bački). Dokument će nam služiti kao polazna tačka da u drugom ciklusu programa uporedimo postojeće stanje na lokalu i korake ka ispunjavanju obaveza koje slede iz nacionalnog Programa upravljanja otpadom u Republici Srbiji koji je donet januara 2022. god. kao i Akcionog plana koji sledi iz ovog Programa.

Za ostvarivanje jednog od ciljeva projekta – usklađivanje lokalnih politika sa nacionalnim Programom upravljanja otpadom, u avgustu mesecu smo imali sastanak sa predstavnicom upravnog obora Eko škole “Petar Leković“ Požega kako bi uticali na izmene i dopune godišnjeg Plana Eko škole. Takođe je planirana prezentacija samog plana i koncepta Eko škole u 3 grada u kojima deluju članice naše mreže sa relevantnim akterima (Sombor, Zaječar i Kruševac).

Sve članice mreže će u septembru mesecu organizovati edukativne radionice sa našim najmlađim članovima zajednice, predškolcima, sa ciljem povećana svesti dece i mladih o značaju pravilnog upravljanja komunalnim otpadom u 4 opštine.

Ovaj projekat će pomoći izgradnju unutrašnjih kapaciteta članica mreže kroz dve radionice uz pomoć eksperata na teme otpada iz poljoprivrede i zelenog otpada.

Dodatno ćemo uvećati broj članica mreže kako bi povećali broj eksperata koji će se baviti temom komunalnog otpada i kako bi proširii opseg delovanja i na druge regione.Kroz sve aktivnosti u okviru projekta nastavićemo kao mreža da se bavimo temama rodne ravnopravnosti.

mis.org.rs

ekosistem.mis.org.rs

 

 

                 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povratak na vrh