skip to Main Content
Sombor – Završne Radionice Projekta „Ekocentar U Akciji!“

Sombor – završne radionice projekta „Ekocentar u akciji!“

Predstavnici/ce Ekonet mreže okupili su se od 23 – 25. decembra u Somboru. Tada su realizovane poslednje radionice planirane projektom na temu urodnjavanja politika u oblasti upravljanja otpadom kao i finalizacija Strateškog plana, započetog u prethodnom periodu.

Na trodnevnom sastanku, predstavnici/ce mreže imali su priliku da sumiraju i evaluiraju do sada sprovedene aktivnosti u okviru projekta „Ekocentar u akciji“, kao i da na osnovu evaluacije i trenutnog stanja, planiraju dalje aktivnosti.

Jedan od najznačajnijih procesa, predviđenih projektom, je izrada strateškog plana mreže, kome je i posvećeno najviše vremena. Strateški plan je značajan za mrežu Ekonet, u kontekstu daljeg usmeravanja i planova delovanje kada je reč o upravljanju otpadom ali i širi obuhvat tema iz oblasti zaštite životne sredine.

Zato ovaj strateški plan smatramo razvojnim dokumentom koji će nas dalje testirati i davati nove pokazatelje i smernice za učvršćivanje pozicije naše mreže u društvu.

Mreža organizacija EkoNet koju čine: Forca, Somborski edukativni centar – SEC, Edukativni Centar Kruševac i Timočki Omladinski Centar je deo EKO-SISTEM programa koji realizuju Mladi istraživači Srbije, uz podršku Švedske.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povratak na vrh