skip to Main Content
Javni Događaj „Ekocentar U Akciji“ I U Kruševcu

Javni događaj „Ekocentar u akciji“ i u Kruševcu

U sredu, 29. decembra, u sklopu projekta „Ekocentar u akciji“, članovi Edukativnog centra Kruševac su organizovali javni događaj, u okviru koga smo sa mladima iz Kruševca razgovarali o temi otpada, reciklaže i razvrstavanja otpada. Akciju smo zamislili kao uličnu, ali zbog loših vremenskih prilika bili smo prinuđeni da je realizujemo u prostorijama Edukativnog centra. Veliki broj mladih se odazvao akciji i u novogodišnjem raspoloženju, razgovarao sa predstavnicima i predstavnicama Edukativnog centra – Kruševac o zaštiti životne sredine, našim pravima, ali i obavezama, kao i navikama koje mi sami imamo kao potrošači i generatori otpada. Tom prilikom, podelili smo i promotivni materijal mladima iz Kruševca, a u cilju odgovornijeg ponašanja ka životnoj sredini nas kao građana, institucija i relevantnih aktera.

Projekat „Ekocentar u akciji“ sprovodi mreža Ekonet čija je članica Edukativni centar – Kruševac, sa organizacijama Forca iz Požege, Somborski edukativni centar iz Sombora i Timočki omladinski centar iz Zaječara. Slične akcije realizovane su i u Somboru, Požegi i Zaječaru. Projekat „Ekocentar u akciji“ sprovodi se u okviru programa Eko-sistem koji realizuju Mladi istraživači Srbije iz Beograda, a uz podršku Švedske razvojne agencije.

I u toku 2022. godine nastavićemo sa aktivnostima u cilju zaštite životne sredine i aktivnosti koje će doprineti unapređenju upravljanja otpadom u našim lokalnim zajednicama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povratak na vrh