skip to Main Content
Jačanje Kapaciteta Mreže Ekonet U Oblasti Pravilnog Upravljanja Otpadom

Jačanje kapaciteta mreže Ekonet u oblasti pravilnog upravljanja otpadom

Uz pomoć stručnog konsultanta koji se godinama bavi problematikom otpada, uvođenjem primarne selekcije i održivim sistemom upravljanja otpadom, Velimira Mitrovića, u Kruševcu je od 13. do 14. oktobra 2021. godine održan trening na temu upravljanja komunalnim otpadom na kome su prisustvovali prdstavnici svih partnerskih organizacija mreže Ekonet. Trening održan u okviru projekta EKO-SISTEM: Podrška reformama u zaštiti životne sredine i programa osnaživanja mreža udruženja građana koje se bave životnom sredinom, koji sprovode Mladi istraživači Srbije (MIS) uz podršku Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA).

Još jedan trening u cilju jačanja kapaciteta mreže organizacija Ekonet i njenih članica (Somborski edukativni centrar, Timočki omladinski centar, Edukativni centar Kruševac i Forum civilne akcije FORCA Požega) i to u oblasti pravilnog upravljanja otpadom.

Osnovna tema seminara bila je percepcija problema otpada, identifikacija oblasti upravljanja otpadom kojom će se mreža baviti, a sve u odnosu na kapacitete mreže. 

Seminar je bio značajan pre svega zbog utvrđivaja pravca strateškog delovanja mreže u narednom periodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Povratak na vrh